Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár střechy restaurace KFC v Berouně

Dne 30. 12. 2009 v 11:48 hodin byli profesionální hasiči z Berouna vysláni k požáru střechy restaurace rychlého občerstvení na odpočívadle u dálnice D5 v Králově Dvoře. K požáru vyjeli s technikou CAS 20 IVECO 4×4, AZ 30 IVECO a CAS 32 T 815. Poplach byl zároveň vyhlášen i místní jednotce dobrovolných hasičů Králův Dvůr, která se k požáru dostavila s CAS 20 T 815 -Terrno.

Na místě události bylo zjištěno, že došlo k požáru vnější osvětlovací trubice a střešní kritiny v jejím okolí. Velitel zásahu rozhodl, že jednotka provede zásah jedním vysokotlakým proudem z AZ 30 a bylo provedeno částečné rozebrání střešního pláště. Během hasebních prací byl prováděn průzkum místa požáru pomocí termokamery.

Požár se podařilo lokalizovat po 15 ti minutách a celková likvidace požáru byla v 14:38 hodin. Díky včasnému zásahu JPO nedošlo k rozšíření požáru na celou střechu restaurace.Během zásahu byla povolána JSDH Chyňava na zálohu na stanici Beroun.Příčina vzniku požáru a škoda způsobená požárem je v současné době v šetření HZS.



por. Ing. Milan Provazník
Vyšetřovatel požárů ÚO Beroun



 -swo-

Sdílet