Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Setkání s bývalými příslušníky a zaměstnanci HZS na stanici v Kolíně

U Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje – územního odboru v Kolíně se již stalo tradicí, že je jeden den v závěru roku určen k setkání bývalých příslušníků a zaměstnanců se současným vedením a ostatními pracovníky územního odboru.

Dne 29. prosince v 10:00 hodin pozval ředitel Hasičského záchranného sboru – územního odboru Kolín plk. Jan Bradna spolu s předsedou OSH mjr. Ing. Lubošem Kotenem 35 těchto bývalých příslušníků a zaměstnanců k přátelskému posezení do zasedací místnosti stanice HZS Kolín.

Po lehkém občerstvení přítomné přivítal a v úvodním slově doprovázeném počítačovou videoprojekcí všechny seznámil co nového se u HZS událo od předchozího setkání. Následovalo vystoupení velitelů stanic, kteří přítomné krátce informovali se současným děním a výkonem služby na stanicích územního odboru.

Dalším bodem programu setkání byla prohlídka současné techniky, kterou byl územní odbor Kolín vybaven v roce 2009. Bývalí příslušníci a zaměstnanci měli možnost shlédnout ukázku repasovaného žebříku AŽ 30 Mercedes Atego ze stanice Český Brod, nového automobilu CAS 15 Mercedes Atego ze stanice Kolín a nové velkoobjemové cisterny s 10 m3 vody a 3 m3 pěnidla na podvozku CAS 40 Mercedes Actros.
Setkání bylo zakončeno živou diskusí mezi jednotlivými přítomnými.

nprap. Martin Šmejkal
Vyšetřovatel požárů ÚO Kolín



 -swo-

Sdílet