Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Čeští hasiči odletěli reprezentovat na Světové policejní a hasičské hry do Číny

Nejlepší čeští hasičští sportovci vyrazili na prestižní světovou sportovní soutěž World Police & Fire Games 2019 (Světové policejní a hasičské hry 2019) do čínského Chengdu.

Několik českých hasičů se ve dnech 10. – 18. srpna 2019 zúčastní závodů TFA, výběhu do schodů, překážkového závodu hasičů, řecko-římského zápasu a závodu na horských kolech.

Přečtěte siTři profesionální hasiči z Varnsdorfu se připravují na světové hasičské a policejní hry v Čcheng-tu

Složení oficiální reprezentace: Michal Přecechtěl (HZS Olomouckého kraje), Jan Haderka (HZS Zlínského kraje), David Kubiš (HZS Jihočeského kraje), Michal Brousil (HZS Jihočeského kraje), Pavel Kouřík (HZS Plzeňského kraje), Daniel Kouřil (HZS SŽDC) Česká Třebová a vedoucí reprezentace Lukáš Novák (generální ředitelství HZS ČR).

Do Číny odletěli po vlastní ose také čtyři profesionální hasiči z Ústeckého kraje, jmenovitě Josef Kroupa, Jan Šeps, Jan Hocko a Tomáš Sobecký.

10. srpna čeká na borce první disciplína – Ultimate Firefighter, soutěž jednotlivců. Den poté (11. srpna) budou ve stejné disciplíně soutěžit družstva. Závod Ultimate Firefighter je kombinace TFA a FCC (Firefighter Combat Challenge).

13. srpna poběží jednotlivci Firefighter steeplechase (překážkový běh) a 14. srpna poběží stejný závod družstva. V této soutěži se jedná o obdobu závodu na 100 m překážek, který je součástí požárního sportu. Jen místo bariéry se motá hadice. Zbytek závodu je stejný – kladina, rozdělovač.

15. srpna se pak uskuteční závod horských kol, cross-country.

Stair race (závod do schodů) v zásahovém obleku a dýchací technice na zádech čeká jednotlivce 16. srpna a družstva 17. srpna. Tentokrát si organizátoři soutěže připravili pro závodníky výstup do 53. patra hotelu Waldorf – 1590 schodů.

Sdílet