Středa 15. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jedna oběť při nehodě u Ostrožské Nové Vsi

Dne 3. 1. 2010 vyjížděli profesionální i dobrovolní hasiči k sérii dopravních nehod a havárií ve Zlínském kraji. Zraněna byla řada lidí a jednu oběť si vyžádala tragická hromadná dopravní nehoda u obce Ostrožská Nová Ves.

Dne 3. 1. 2010 vyjížděli profesionální i dobrovolní hasiči k sérii dopravních nehod a havárií ve Zlínském kraji. Zraněna byla řada lidí a jednu oběť si vyžádala tragická hromadná dopravní nehoda u obce Ostrožská Nová Ves.

18:10 – Kunovice – Ostrožská Nová Ves

Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště vyjela s jedním zásahovým vozem, posílená o jednotku dobrovolných hasičů z Kunovic, k hlášené těžké dopravní nehodě u obce Ostrožská Nová Ves.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke střetu čtyř vozů zn. Jeep, Š Octavia, Ford Focus a Ford Escort. Po vzájemných čelních a bočních nárazech se Jeep převrátil na střechu a v něm zemřel pravděpodobně řidič. Z dalších aut museli hasiči i za pomoci speciálních nástrojů vyprostit dva zraněné pasažéry. Dvě posádky zdravotnické záchranné služby postupně odvezly více zraněných do nemocnice.

Dopravní nehoda byla rozmetána na úseku asi 150 metrů. Doprava na hlavním tahu musela být zcela zastavena a nehodu začala vyšetřovat policie. Po zadokumentování tragické nehody museli hasiči vyprostit tělo mrtvého muže z vraku převráceného auta. Za pomoci speciálního vyprošťovacího zařízení hasiči uvolnili tělo zaklíněné ve střešním okénku a vytáhli ho ven. Odstraňování následků dopravní nehody a vraků aut trvalo asi tři hodiny.

14:08 – Napajedla – Žlutava

Jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic vyjela k hlášené havárii osobního auta. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii auta zn. Renault 9. Řidička nezvládla jízdu a havarovala s vozem mimo komunikaci. Po nárazu do svahu se vozidlo převrátilo na střechu. Uvnitř vozu cestovala rodinka, včetně dvou malých dětí.

Zranění utrpěl čtyřletý chlapec, který byl hasiči na místě ošetřen a později předán lékaři přivolané posádky zdravotnické záchranné služby. Lékař si dítě převzal do své péče, povolal další vůz zdravotníků a preventivně nechal odvést na vyšetření a kontrolu všechny čtyři osoby. Malý chlapec dostal od hasičů plyšového maskota Dráčka záchranáčka. V chladném počasí byly děti do příjezdu záchranářů posazeny do dalšího osobního vozu.

Doprava na místní komunikaci byla omezena. Po zadokumentování havárie převrátili hasiči auto zpět na kola a zlikvidovali uniklé provozní kapaliny. Při odtahování vraku vozu mimo silnici došlo k zapadnutí zásahového vozidla hasičů na rozmáčeném a blátivém podkladu. Na vyproštění speciálu byl vyslán jeřáb z Otrokovic.

10:04 – Karolinka

Jednotka dobrovolných hasičů z Karolinky byla vyslána na pomoc po havárii osobního auta. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se při havárii zranilo jedno dítě. Pacienta si do své péče převzala posádka zdravotníků a poskytla mu potřebné ošetření. Hasiči provedli standardní zajištění vraku vozu proti požáru a úniku provozních kapalin.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-miw-

Sdílet