Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě tří aut v Kyjově zemřela řidička, další dva řidiči byli zraněni

V pondělí 12. srpna 2019 krátce před polednem se v Kyjově v ulici Boršovská střetla tři osobní vozidla. Následkem této nehody by na místě měly být čtyři zraněné osoby, z nichž jedna byla ve vozidle zaklíněna a zraněna vážněji.

Na místě zasahují všechny složky IZS včetně záchranářského vrtulníku. Zatím není známa příčina dopravní nehody, policisté začínají událost vyšetřovat a zjišťovat, jak k ní došlo. V současné době je komunikace obousměrně uzavřena, objízdná trasa vede přes centrum města Kyjov.

Operační středisko vyslalo k události profesionální jednotku z Kyjova a dobrovolnou jednotku s předurčeností na zásahy u dopravních nehod ze Žarošic.

Při příjezdu bylo zřejmé, že se jedná o střet tří osobních vozidel. V každém cestoval pouze řidič. Na místě přistál vrtulník s posádkou ZZS a policie ulici Boršovská uzavřela a dopravu odkláněla.

Hasiči z jednoho vozidla vyprostili pomocí hydraulického zařízení zraněného muže. Další dva účastníky nehody nebylo potřeba vyprošťovat. Dále se jednotky podílely na poskytování první pomoci a asistovali záchranné službě při resuscitaci řidičky jednoho z vozidel.

Přes veškeré úsilí se ženu nepodařilo zachránit a svým zraněním na místě podlehla,

uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Podle předběžného šetření mělo jedno z vozidel vyjíždět z vedlejší pozemní komunikace. Na hlavní silnici pak do něj zezadu narazilo jiné vozidlo a jedno z nich pak přejelo do protisměru, kde došlo k čelnímu střetu se třetím vozidlem.

Policisté žádají případné svědky, kteří nehodu mohli vidět nebo místem těsně před ní projížděli, stejně jako majitelé palubních kamer, aby se ozvali na telefon 974 633 260 nebo na linku 158.

por. Bc. Petr Zámečník
Policie ČR
Sdílet