Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při pádu větroně v neobydlené části města Trutnov zemřel pilot

Krajské operační a informační středisko přijalo krátce před 16. hodinou dne 13. srpna 2019 oznámení o letecké dopravní nehodě, kdy mělo dojít v neobydlené části města Trutnov ke srážce dvou větroňů a jeden z nich se měl zřítit na zem do vzrostlého kukuřičného pole.

Na místo byly vyslány tři jednotky hasičů, které okamžitě zahájily pátrání po spadlém stroji. S lokalizací stroje pomáhali hasičům svědci – piloti dalších dvou větroňů, které přistály nedaleko místa nehody, a velmi pomohl také vrtulník letecké záchranné služby, který byl na místo události vyslán.

Při ohledání trosek letadla bylo zjištěno, že pilot větroně bohužel pád nepřežil. Hasiči zajistili místo události, spolupracovali s policisty a vyčkali do příjezdu inspektorů Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod, kteří okolnosti nehody vyšetřují.

Vzhledem k tomu, že místo nehody se nacházelo v blízkosti silnice I. třídy, řídila jednotka také provoz na komunikaci.

Hasiči dále poskytli vyšetřovatelům technickou pomoc při dokumentaci místa události, které ve večerních hodinách osvětlovali a předpokládá se, že se postarají o transport trosek letadla k dalšímu zajištění.

Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Trutnov a také JSDH Trutnov-Horní Staré Město a Mladé Buky.

Martina Götzová
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet