Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vyšetřovatelé usvědčili žháře

Vyšetřovatelé požáru ve spolupráci s policií České republiky našli a usvědčili muže, který úmyslně zapálil dva objekty ve Vysoké Štole na Nejdecku.

Vyšetřovatelé požáru ve spolupráci s policií České republiky našli a usvědčili muže, který úmyslně zapálil dva objekty ve Vysoké Štole na Nejdecku.

K prvnímu požáru došlo 25. prosince o požáru jsme inforovali v článku s názvem: Povánoční požár ve Vysoké Štole.

Podruhé zde hořelo 30. prosince.
Požár rekreační chaty v obci Pozorka, část Vysoká Štola, na Karlovarsku
Zasahující jednotky: HZS Karlovy Vary, SDH Nejdek, SDH Nová Role, SDH Pozorka

Jednalo se o požár rekreační chaty, která ležela cca 200 m od penzionu, který hořel 25. prosince. Událost byla nahlášena v 15 hodin odpoledne. Stavení o rozměrech 4×10 metrů bylo v době příjezdu jednotek požární ochrany celé v plamenech. Dostat oheň pod kontrolu trvalo necelých patnáct minut, ale úplná likvidace si vyžádala skoro tři hodiny. I tato událost se naštěstí obešla bez zranění.
Požár zde napáchal škody ve výši jednoho a půl milionu korun.

Už při prvním požáru měli vyšetřovatelé podezření, že se jedná o úmyslné zapálení a podezřelá souhra náhod a stejná lokalita i při druhém požáru jejich domněnku potvrdila.

Díky spolupráci s policií a výpovědím svědků obou událostí se podařilo zajistit podezřelého osmatřicetiletého muže z Nejdku, který se, při předložení všech důkazů, k oběma činům doznal a nyní je již ve vazbě.
Vyšetřovatelé tak s úspěchem zakončili rok 2009.


prap. Mgr. Alena Ryvolová
tisková mluvčí
HZS Karlovarského kraje


 -swo-

Sdílet