Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Sokolničtí hasiči podpořili projekt Stop šikaně a připravili pro děti několik stanovišť

Sbor dobrovolných hasičů ze Sokolnic na okrese Brno-venkov zorganizoval v sobotu 10. 8. 2019 druhý ročník akce Den s hasiči. V rámci toho letošního podpořili projekt Stop šikaně.

Cílem tohoto nadačního fondu je informovat, vzdělávat a pomáhat s problémem šikanování dětí i dospělých. Hasiči připravili ve své zbrojnici a jejím okolí odpoledne pro děti i dospělé.

Pro děti bylo zřízeno několik stanovišť, kde malí účastníci plnili zadané úkoly a sportovní disciplíny. Kreslení, kopání míčem do branky, střelba ze vzduchovky, hašení hořícího domečku a jiné akční a zábavné hrátky plnily děti s chutí a elánem.

Každá splněná disciplína byla odměněna drobným dárkem a sladkostmi. Po celé odpoledne byla vystavena před zbrojnicí soudobá i historická technika hasičů ze Sokolnic, Moutnic, Těšan a profesionálů ze stanice Židlochovice, kterou si mohli všichni prohlédnout a důkladně osahat.

Nadšení vzbuzovala motorka Policie ČR a ukázka, jak policejní zásahová jednotka zadržela nebezpečného zločince. Malým příspěvkem tohoto vydařeného odpoledne byla výstavka historických hasičských uniforem a prostředků požární ochrany hasičského sběratele Zdeňka Mourala.

O dobrou náladu se starala cimbálová muzika Donava a zvláště dámy a dívky přivítaly vystoupení zpěváka Mariana Vojtka.

Zdeněk Moural, David Dvořáček
Sdílet