Čtvrtek 16. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v domě zajistili lahve s rtutí

Pět litrových plastových nádob se rtutí dne 4. 1. 2010 odpoledne hasiči zajistili v panelovém domě na sídlišti Brno-Vinohrady. Nález lahví hasičům ve 13.20 hodin ohlásili policisté, na místo vyjela jednotka ze stanice v Lidické ulici. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že v místnosti ve společných prostorách v suterénu panelového místnosti v Bzenecké ulici je pět litrových uzavřených plastových nádob, podle vzhledu a hmotnosti obsahujících rtuť.

Pět litrových plastových nádob se rtutí dne 4. 1. 2010 odpoledne hasiči zajistili v panelovém domě na sídlišti Brno-Vinohrady.

Nález lahví hasičům ve 13.20 hodin ohlásili policisté, na místo vyjela jednotka ze stanice v Lidické ulici. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že v místnosti ve společných prostorách v suterénu panelového místnosti v Bzenecké ulici je pět litrových uzavřených plastových nádob, podle vzhledu a hmotnosti obsahujících rtuť. Lahve byly původně uloženy v jiné místnosti domu, odkud je kvůli opravě inženýrských sítí pracovníci dodavatelské firmy odnesli do další místnosti. Tam je našla obyvatelka domu a nález ohlásila policistů.

Protože žádný únik z lahví nebyl zjištěn, policisté nález zadokumentovali. Hasiči pak nádoby se zhruba 40 kilogramy rtuti zajistili, uložili do bezpečnostních obalů a odvezli k ekologické likvidaci.

Ilustrační foto


por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje


 -swo-

Sdílet