Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zářivě červený Volkswagen Transporter od firmy Hagemann přijel do Klenčí pod Čerchovem i s přívěsným vozíkem

Firma Hagemann dodala městysu Klenčí pod Čerchovem nový dopravní automobil Volkswagen Transporter pro tamní jednotku sboru dobrovolných hasičů. Na financování vozidla za 1 566 124 korun včetně DPH se podílela Evropská unie v rámci Integrovaného regionálního operačního programu.

Přečtěte siHasiči v Klenčí pod Čerchovem mají dvě nová vozidla, cisternu Scania dodala firma WISS Czech

V roce 2018 se nám podařilo po dlouhých 46 letech vyměnit naši Avii z roku 1972 za nový dopravní automobil značky Volkswagen Transporter s požárním přívěsem. Nový automobil nám dodala firma Hagemann a to dne 16. 8. 2018.

Tento vůz splňuje požadavky na bezpečnou a rychlejší cestu k zásahu. Vůz se nám již několikrát osvědčil. Hlavně při záchraně lidských životů, jelikož od roku 2018 jsme zařazeni do programu „FIRST RESPONDER" a vozidlo je proto vybaveno automatizovaným externím defibrilátorem.

uvedl velitel jednotky Jiří Hnyk ml.

Osmimístný Volkswagen je poháněn řadovým dvoulitrovým naftovým čtyřválcem skrze manuální šestistupňovou převodovku. Agregát splňuje emisní normu Euro 6.

Vůz disponuje pohonem všech kol pomocí systému 4Motion, podvozek je vzduchově odpružený s nastavitelnou světlou výškou.

O dobíjení a konzervaci akumulátorů se stará zásuvka Rettbox na levé straně Transporteru, po nastartování se samočinně odpojí.

Pro spojení slouží analogová vozidlová radiostanice. Součástí výbavy jsou dva přenosné světlomety s magnetickým uchycením, každý z nich disponuje světelným tokem 1 300 lumenů, napájeny jsou z palubní soustavy vozu. Bezprostřední okolí automobilu osvětlují LED světla na bocích a v zadní části.

Všechna sedadla jsou orientována ve směru jízdy, prostor pro osádku je vybaven druhým výměníkem topení.

Ve dvou dobíjecích úchytech jsou uloženy ruční radiostanice, v dalších dvou ruční svítilny.

V přední části zářivě červeného Volkswagenu je uchycen elektrický lanový naviják s tažnou silou 15 kN a jištěním proti přetížení.

Součástí dodávky byl rovněž přívěsný vozík kategorie O1 o největší přípustné hmotnosti 750 kg. Jeho ložná plocha o rozměrech 2 000 × 1 100 mm je osazena čtyřmi kotvícími oky a stabilizačními podpěrami.

Sdílet