Čtvrtek 16. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zničil sklad sena

Tři jednotky hasičů zasahovaly v noci z pondělí 4. na úterý 5. ledna u požáru skladovací haly se senem v Teplicích nad Metují na Náchodsku. Událost byla na operační středisko Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje ohlášena ve 23:48 hodin.

Tři jednotky hasičů zasahovaly v noci z pondělí 4. na úterý 5. ledna u požáru skladovací haly se senem v Teplicích nad Metují na Náchodsku. Událost byla na operační středisko Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje ohlášena ve 23:48 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Broumova, dobrovolní hasiči z Teplic nad Metují a Adršpachu.

Místní jednotka dobrovolných hasičů dorazila na místo jako první. Uvnitř skladovací haly o rozměrech zhruba 18 krát 15 metrů hořelo uskladněné seno a také staré zemědělské stroje. Objekt z hliníkových trapézových plechů se zděnou podezdívkou a traverzovými nosníky byl požárem značně poškozen. V hale bylo zničeno zhruba 200 kubíků částečně balíkovaného sena. Hasiči ve spolupráci s majitelem objektu vyvezli z haly kupy hořícího sena, které postupně rozebrali a hasili. Přímo v obci bylo zřízeno čerpací stanoviště pro dodávky vody do cisteren. Požár se podařilo lokalizovat dvacet minut po třetí hodině ráno. Na místě ještě během dopoledne zasahovala místní jednotka dobrovolných hasičů, která dohašovala doutnající seno a kontrolovala požářiště.

Příčina vzniku požáru je v šetření Policie ČR. S největší pravděpodobností se jednalo o nedbalost nebo úmyslné založení neznámou osobou. Požár podle majitele způsobil škodu 200 tisíc korun na samotné hale, 21 tisíc korun na strojích a 16 tisíc korun na uskladněném seně. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-kow-

Sdílet