Čtvrtek 16. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Cyklistka nedbala na blížící se rychlík a na místě zemřela

Dne 5. 1. 2010 ve 12:49 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě na železnici v Babicích. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka drážních hasičů z Přerova.

Dne 5. 1. 2010 ve 12:49 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě na železnici v Babicích.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka drážních hasičů z Přerova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na jednom z chráněných železničních přejezdů došlo k tragické dopravní nehodě cyklistky, která vstoupila nebo vjela pod rozjetý vlak.

Hasiči byli na místě zásahu už za sedm minut, ale četná devastující zranění cyklistky nebyla slučitelná se životem. Čtyřiapadesátiletá žena na místě prakticky okamžitě podlehla svým těžkým zraněním, když na kole vjela nebo vstoupila pod rozjetý osobní vlak. Rychlíková souprava zastavila po nehodě až u sousední obce Huštěnovice.

Po domluvě s policií požádal velitel zásahu operační středisko o úplné uzavření trati z důvodu delší doby zásahu a šetření na místě. Po zadokumentování nehody pomohli hasiči s odstraněním následků a očistou trati. Dojezdem drážních hasičů byla doprava v hlavním železničním koridoru povolena pouze po jedné koleji a jen s omezenou rychlostí na 10 km/hod.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje 

-kow-

Sdílet