Čtvrtek 16. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Oheň zničil přístavek u chaty

Tři jednotky hasičů dnes likvidovaly požár chaty v ulici Hády v brněnské městské části Maloměřice. K požáru, ohlášeném v 11.19 hodin, vyjely profesionální jednotky ze stanic v Lidické ulici a v ulici Tuřanka, a dobrovolná jednotka z Brna-Obřan. Při jejich příjezdu byla část chaty v plamenech.

Tři jednotky hasičů dnes likvidovaly požár chaty v ulici Hády v brněnské městské části Maloměřice.

K požáru, ohlášeném v 11.19 hodin, vyjely profesionální jednotky ze stanic v Lidické ulici a v ulici Tuřanka, a dobrovolná jednotka z Brna-Obřan. Při jejich příjezdu byla část chaty v plamenech. Průzkum ukázal, že oheň zachvátil dřevěný přístavek pro zahradní nářadí a techniku na ploše zhruba dva krát šest metrů a šířil se také na střechu sousední zděné chaty. Uvnitř silně zakouřené chaty hasiči nikoho nenašli.

Proti plamenům hasiči namířili dva vodní proudy. Požár dostali pod kontrolu v 11.47 hodin, po rozebrání zbytků přístavku a také části plechové střešní krytiny a konstrukce střechy a dohašení lokálních ohnisek oheň ve 12.47 hodin zlikvidovali. Silně zakouřenou chatu odvětrali.

Oheň zničil přístavek s nářadím a zahradní technikou, rozšíření požáru na chatu hasiči zabránili. Příčinu vzniku požáru zjišťuje vyšetřovatel HZS JmK, škodu předběžně odhadl na 80 tisíc korun.

Ilustrační foto - skutečnosti, uvedené na snímku, nemusejí ani vzdáleně připomínat skutečnost

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje 

-kow-

Sdílet