Čtvrtek 16. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hořelo v plynové kotelně

Dne 5. 1. 2010 v 19:10 hod. byli hasiči informováni o možném požáru v suterénu pobočky jednoho z krajských úřadů v Kroměříži. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže se dvěma cisternami, kterou posílila jednotka dobrovolných hasičů Kroměříž.

Dne 5. 1. 2010 v 19:10 hod. byli hasiči informováni o možném požáru v suterénu pobočky jednoho z krajských úřadů v Kroměříži. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže se dvěma cisternami, kterou posílila jednotka dobrovolných hasičů Kroměříž. Po příjezdu na místo bylo průzkumem zjištěno, že došlo k požáru v plynové kotelně úřadu.

Událost zpozoroval svědek, který ucítil zápach a všiml si vycházejícího kouře. Úřad je nedaleko stanice hasičů, a tak byli záchranáři na místě do jedné minuty od výjezdu. Průzkumem velitel zásahu hlásil, že je v domě cítit kouř a snaží se najít místo požáru. V zadýmených prostorách sklepu objevili hasiči místo požáru v plynové kotelně. Požár byl bleskově uhašen pomocí přenosného hasicího přístroje. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Dům museli hasiči odvětrat přetlakovou ventilací a předat správci.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo požáru předběžně ohledáno. Požár zasáhl část elektrického zařízení plynového kotle a majiteli způsobil škodu za 100.000 Kč. Zásahem hasičů byly uchráněny další hodnoty majetku v kotelně asi za 150 tis. Kč. Další šetření je naplánováno na dopoledne, kdy by měla být potvrzena nebo vyloučena předpokládaná technická závada.

Info: mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-wap-

Sdílet