Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Olomouckém kraji odstraňovali následky nočních bouřek

Téměř třicetkrát vyjížděly jednotky hasičů ve středu 21. srpna 2019 po půlnoci v Olomouckém kraji v souvislosti se silnými nočními bouřkami.

Ty zasáhly především oblast Loštic, Moravičan a Uničova. Jednalo se hlavně o popadané stromy na komunikace a vozidla a utržené střechy na rodinných domech. Zásahy ztěžoval hasičům vydatný déšť.

Nejnáročnější práci měly naše jednotky v okrajové části Uničova v ulici Pod Šibeníkem, kde ulétla padesát metrů celá střecha z jednopatrového domu. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Uničova.

Na žádost řídícího důstojníka byla na místo povolána také speciální technika s výdřevou z Olomouce a hasiči-lezci. Ti ve spolupráci s ostatními hasiči celou střechu zaplachtovali, zajistili latěmi a zabezpečili. Z tohoto rodinného domu také spadl komín na garáž sousedního objektu, takže hasiči museli odklidit suť z komínu z garáže a zaplachtovat provizorně i ji.

V okolí zasahovaly rovněž jednotky sboru dobrovolných hasičů, které řešily především popadané stromy z komunikací a automobilů.

Na odstraňování následků bouřek se podílely jednotky z Troubelic, Loštic, Moravičan a Mohelnice. Profesionální hasiči vyjížděli ze stanic v Litovli, Zábřehu, Uničově, Šternberku a Olomouci.

Lucie Balážová
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet