Středa 8. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Silnice 1/3 má další oběti na životech při dopravní nehodě

Tragická dopravní nehoda na komunikaci 1/3 u Olbramovic, požár dřevěných chatek u obce Bedrč a záchrana dítěte v zabouchnutém automobilu, to jsou zásahy, které včera, 5. 1. 2010 absolvovaly jednotky profesinálních hasičů HZS Středočeského kraje PS Benešov a dobrovolní hasiči z Votic a Bystřice u Benešova.

5.1. v 8:21 byla vyslána jednotka HZS Středočeského kraje stanice Benešov s CAS 24 Mercedes Atego a JSDH Votice s RZA 1 VW Transporter na tragickou dopravní nehodu na silnici 1/3 u obce Olbramovice. Po příjezdu na místo zásahu bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o dopravní nehodu osobního automobilu, které narazilo do odstaveného porouchaného nákladního vozu a poté srazilo dvě osoby, které zde nákladní vůz opravovaly. Náraz obě sražené osoby nepřežily. Jednotky PO na místě provedly protipožární opatření a po zadokumentování nehody dopravní policií úklid vozovky.


5.1. v 14:16 byly operačním střediskem vyslány jednotky HZS Středočeského kraje stanice Benešov s CAS 24 Mercedes Atego, CAS 32 Tatra 815 a JSDH Bystřice s CAS 25 RTHP Liaz na požár dvou dřevěných chatek za městem Benešov směr Bedrč. Po příjezdu na místo zásahu bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o požár dvou chatek v plném rozsahu požáru. Na likvidaci požáru byl nasazen 2× vysokotlaký proud a 1× C proud. Příčina požáru je v šetření. Vzniklá škoda se vyšplhala na několik desítek tisíc korun.


5.1 v 15:30 vyjela jednotka Středočeského kraje stanice Benešov s CAS 15 Mercedes Atego na otevření zabouchnutého automobilu do ulice F.U. Mareše v obci Benešov, ve kterém se nácházelo malé dítě. Cestou k zásahu byla jednotka odvolána, protože se podařilo majiteli automobil otevřít a dítě vyndat.

Pro Požáry.cz Martin Rataj, JSDH Votice


-wap-

Sdílet