Čtvrtek 16. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě nehody na stejném místě

Jednotka HZS Jihočeského kraje z centrální požární stanice Strakonice zasahovala včera, 5. 1. 2010 mimo jiné události také u dvou dopravních nehod, které se staly několik hodin po sobě na stejném místě komunikace 4/3 za obcí Volyně ve směru na Čkyni.






13:00 Dopravní nehoda – Na silnici č. 4/3 km za obcí Volyně ve směru na Čkyni havaroval osobní automobil značky Opel. Při příjezdu jednotky z CPS Strakonice byl nezraněný řidič mimo havarovaný vůz, ten byl převrácený na střechu. Hasiči u vozu provedli nezbytná protipožární opatření a velitel zásahu si vyžádal ze stanice Strakonice automobilový jeřáb, pomocí kterého bylo auto otočeno zpět na kola. Po vyšetření nehody Policií ČR provedla jednotka úklid komunikace od uniklých provozních náplní a pomohla s naložením havarovaného auta na vůz odtahové služby.

15:40 Dopravní nehoda – Přibližně na tomtéž místě jako u předchozí událostí došlo k další dopravní nehodě, při které se střetly dva vozy značek Kia a Ford Tranzit. V okamžiku příjezdu hasičů z CPS Strakonice na místě již zasahovala Policie ČR a ZZS, která ošetřovala zraněného řidiče z osobního automobilu. Hasiči u obou vozů odpojili akumulátory a po příjezdu odtahové služby naložili vůz Kia. Dodávka byla odtažena na odstavnou plochu mimo komunikaci a po úklidu místa nehody se hasiči vrátili zpět na základnu.
 

Info: HZS JČK

-wap-

Sdílet