Čtvrtek 16. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Úterní zásahy hasičů Královéhradeckého kraje

Jednotky požární ochrany Královéhradeckého kraje zasahovaly dne 5. 1. 2010 mimo jiné u několika dopravních nehod, z nichž jedna skončila tragicky, dále hasiči pomáhali záchranné službě se snesením pacienta a také s vytažením zraněného muže z montážní jámy a také byli povoláni k údajnému požáru lesního porostu.





Hradec Králové

Hradečtí hasiči vyjeli v 00:41 hodin k vážné dopravní nehodě, ke které došlo na silnici č. 37 u Opatovic nad Labem v Pardubickém kraji. Po příjezdu jednotky na místo bylo zjištěno, že došlo ke střetu osobního a nákladního vozidla. Řidič osobního vozidla na místě zahynul, řidič náklaďáku vyvázl bez zranění. Z poškozených nádrží kamionu uniklo zhruba 500 litrů nafty. Na místo byla povolána jednotka HZS Pardubického kraje, která pomohla se zasypáním unikající látky pomocí sorbentu. Na místo se dostavili také pracovníci Správy a údržby silnic, kteří pomohli s odklizením nafty z vozovky. Hradečtí hasiči předali místo události kolegům z Pardubic a vrátili se na základnu.

Dvacet minut po desáté hodině dopoledne vyjeli hasiči na žádost záchranné služby k otevření dveří bytu v Markovické ulici v Hradci Králové. Uvnitř byla nalezena zraněná žena, která byla převezena záchrannou službou do nemocnice.


Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou vyjeli v 10:20 hodin k dopravní nehodě osobního vozidla, která se stala na silnici č. I/11 mezi Helvíkovicemi a Rybnou nad Zdobnicí na Orlickoústecku. Jako první na místo dorazila jednotka profesionálních hasičů Pardubického kraje ze stanice Žamberk. Nehoda osobního vozidla, které skončilo v příkopu, se obešla bez zranění. Rychnovští hasiči nezasahovali a po domluvě s velitelem zásahu se vrátili na základnu.


Územní odbor Náchod

Hasiči z Jaroměře pomáhali záchranné službě s transportem pacienta do sanity v Jiráskově ulici v Josefově.


Územní odbor Trutnov

Hasiči z Trutnova vyjeli v 07:40 hodin s automobilovou plošinou do Rudníku, kde v pondělí došlo k výbuchu akumulačních nádrží na stlačenou páru. Jednotka byla požádána o asistenci při rozebírání staticky narušených konstrukcí objektu, který poničila exploze.

Hasiči z Vrchlabí byli po poledni přivoláni k nehodě, ke které došlo na pracovišti STK ve Vrchlabí. Událost nahlásila záchranná služba s tím, že muž se nachází v montážní jámě. Po příjezdu hasičů na místo byl zraněný muž v péči záchranné služby. Hasiči pomohli s jeho vytažením a transportem do sanity.


Územní odbor Jičín

Jednotka profesionálních hasičů z Jičína byla v 10:37 hodin přivolána k požáru v lese mezi obcemi Vysoké Veselí a Staré Smrkovice. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o pálení klestí po těžbě dřeva, které je pod kontrolou. Jednotka nezasahovala a vrátila se na základnu.
 

Info: por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

 -wap-

Sdílet