Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Volkswagen havaroval přes střechu nedaleko dálničního nájezdu u Otrokovic

Krátce po sedmé hodině večer 22. 8. 2019 přijalo krajské operační středisko HZS Zlínského kraje informaci o dopravní nehodě osobního automobilu u dálnice D55 nedaleko Otrokovic.

K události byla okamžitě vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Otrokovice, která se zrovna vracela od jiné dopravní nehody z Napajedel.

Po příjezdu a provedení prvotního průzkumu bylo velitelem zásahu potvrzeno, že u nájezdu na dálnici D55 došlo k havárii osobního automobilu Volkswagen Golf, který se převrátil přes střechu a zůstal stát mimo komunikaci. V době nehody v něm cestovaly celkem čtyři osoby.

Hasiči zajistili místo nehody a provedli odpojení akumulátoru vozu a další protipožární zabezpečení. Zraněným byla poskytnula první předlékařská pomoc a do své péče si je převzala přivolaná posádka zdravotnické záchranné služby. Dvě osoby byly následně odvezeny do nemocnice.

Jakmile byl zkontrolován a vyloučen únik oleje z havarovaného vozu, nehrozilo na místě již další nebezpečí. Událost byla předána a jednotka se vrátila zpět na svou stanici.

Pavel Řezníček
HZS Zlínského kraje
Sdílet