Středa 15. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zasahovali u série dopravních nehod

U série dopravních nehod zasahovali dne 6. 1. 2010 hasiči na Brněnsku, Blanensku, Břeclavsku, Vyškovsku a Znojemsku. Nehody na zasněžených vozovkách se obešly bez vážnějšího zranění, nejčastěji hasiči vyjížděli na Brněnsku.

U série dopravních nehod zasahovali dne 6. 1. 2010 hasiči na Brněnsku, Blanensku, Břeclavsku, Vyškovsku a Znojemsku. Nehody na zasněžených vozovkách se obešly bez vážnějšího zranění, nejčastěji hasiči vyjížděli na Brněnsku.

V 7.29 hodin byla ohlášena nehoda na silnici z Židlochovic do Blučiny, kde havarovala vozidla Mercedes-Benz a Peugeot 405. Zraněna byla spolujezdkyně z vozidla Mercedes. Hasiči zajistili místo nehody, na autech udělali protipožární opatření a do příjezdu policistů řídili dopravu. Únik provozních kapalin nebyl zjištěn, havarovaná auta odstranili mimo vozovku.

Po 9. hodině hasiči zasahovali na 176. kilometru dálnice D1, kde ve směru na Brno havarované auto skončilo na boku v příkopu. Nehoda se obešla bez zranění a osádka auta byla při příjezdu hasičů mimo vozidlo. Hasiči zajistili místo nehody, udělali protipožární opatření, k vyproštění vozidla s technikou přijeli pracovníci asistenční služby.

Po 10. hodině hasiči zasahovali na dálnici D2, kde poblíž obce Rajhradice ve směru do Brna havarované auto skončilo převrácené na boku. Nehoda se obešla bez zranění, hasiči zajistili místo události, o vyproštění auta a úklid vozovky se postarali pracovníci asistenční služby.

V Brně hasiči v poledne vyjížděli do Rekreační ulice v městské části Kníničky, kde havarovala dodávka a zatarasila komunikaci. Hasiči dodávku pomocí lana a navijáku odtáhli stranou a správce komunikace požádali o posyp kluzké vozovky.

Na Blanensku byla v 6.29 hodin ohlášena nehoda jednoho vozidla u obce Uhřice. Při havárii byl jeden účastník nehody zraněn. Hasiči udělali na vozidle protipožární opatření, odpojili baterii a auto převrácené mimo vozovku vyprostili a postavili zpět na kola.

Na Břeclavsku hasiči zasahovali krátce po 8. hodině. Na silnici z Břeclavi do Valtic se čelně v mírné rychlosti střetla vozidla Renault Twingo a Škoda Felicia. Zdravotníci do nemocnice převezli těhotnou řidičku renaultu a ošetřili také spolujezdce ze škodovky. Na autech hasiči udělali protipožární opatření, odpojili baterie a do příjezdu policistů řídili dopravu.

Na Vyškovsku hasiči po 8. hodině vyjížděli na silnici u obce Otnice k nehodě vozidla Hyundai Accent a dodávky Ford Tranzit se zraněním dvou lidí. Na vozidlech hasiči udělali protipožární opatření, odpojili baterie a řídili dopravu. Auta pak odtlačili mimo vozovku a komunikaci uklidili od střepů.

Ve Slovenské ulici v Bučovicích hasiči před 10. hodinou odstraňovali následky nehody vozidla Citroen Xsara, převráceného na střeše. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči udělali protipožární opatření, odpojili baterii a auto postavili zpátky na kola.

Na Znojemsku byla v 10.29 hodin ohlášena dopravní nehoda dvou vozidel v Nádražní ulici v Hrušovanech nad Jevišovkou. Nehoda skončila bez zranění. Hasiči zajistili místo nehody, udělali protipožární opatření, odpojili baterie a sorbentem zasypali uniklé provozní kapaliny. Vozidla pak odstranili mimo vozovku.
 

Info: por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje


-wap-

Sdílet