Čtvrtek 16. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár domu si vyžádal lehké zranění dobrovolného hasiče

Dne 7. 1. 2010 v 05:07 hod. byli hasiči informováni o požáru rodinného domu v obci Míškovice. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Holešova s jedním zásahovým vozem, ve společném výjezdu s jednotkou sboru dobrovolných hasičů Holešov. K posílení byla vyslána další jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic i s automobilovým žebříkem a místní jednotka sboru dobrovolných hasičů z Míškovic.

Dne 7. 1. 2010 v 05:07 hod. byli hasiči informováni o požáru rodinného domu v obci Míškovice. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Holešova s jedním zásahovým vozem, ve společném výjezdu s jednotkou sboru dobrovolných hasičů Holešov. K posílení byla vyslána další jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic i s automobilovým žebříkem a místní jednotka sboru dobrovolných hasičů z Míškovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru části rekonstruovaného rodinného domu.

Jeden ze sousedů si nad ránem všiml kouře vycházejícího z rodinného domu. Ihned zavolal svého známého, který je místní hasič a dále se informace dostala na tísňovou linku. Dobrovolní hasiči se velmi rychle seběhli a ještě před příjezdem profesionálů stihli rozvinout vodní vedení i začít hasit.

Po dojezdu posil bylo postupně proniknuto do rekonstruovaného rodinného domu, který hořel v obytné části i na střeše. Hasiči v dýchacích přístrojích postupně uhasili plameny a snažili se zastavit šíření skrytých ohnisek ve střešní konstrukci. Požár se podařilo lokalizovat asi po půlhodině hasebních prací, ale celková likvidace byla hlášena až kolem osmé hodiny ráno. Dostatečnou dodávku vody zajišťoval podzemní hydrant přímo před zasaženým domem. Při požáru a zásahu byl lehce zraněn jeden ze zasahujících dobrovolných hasičů.

Po příjezdu vyšetřovatele bylo místo požáru ohledáno. Rekonstruovaný rodinný dům byl připraven na nastěhováním majitelů. Během jejich nepřítomnosti se ale v domě topilo v kamnech na tuhá paliva. Pravděpodobně po závadě na komínovém tělese došlo k prostupu tepla do trámu a k následnému vzniku i rozšíření požáru. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 440.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek za 1,5 mil. Kč. o.

Info: mjr. Ivo Mitáček Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-wap-

Sdílet