Sobota 4. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár rekreační chaty na Stříbrné

Ve čtvrtek 7. ledna v půl čtvrté odpoledne vyjeli hasiči k požáru rekreační chaty do obce Stříbrná na Kraslicku. Událost nahlásil majitel objektu, který svou chatu našel v plamenech po návratu z procházky.Jednalo se o požár v podkrovní části budovy, který rychle postupoval do dalších prostor domu. K místu se postupně sjeli profesionální hasiči z Kraslic a ze Sokolova a dobrovolní hasiči obcí Kraslice, Rotava, Oloví a Luby.

Ve čtvrtek 7. ledna v půl čtvrté odpoledne vyjeli hasiči k požáru rekreační chaty do obce Stříbrná na Kraslicku. Událost nahlásil majitel objektu, který svou chatu našel v plamenech po návratu z procházky.
Jednalo se o požár v podkrovní části budovy, který rychle postupoval do dalších prostor domu. K místu se postupně sjeli profesionální hasiči z Kraslic a ze Sokolova a dobrovolní hasiči obcí Kraslice, Rotava, Oloví a Luby.

Oheň zasáhl celou půdu a podkroví. Nová plechová střecha domu navíc udržovala vevnitř budovy velmi vysokou teplotu a komplikovala odvětrávání objektu. Velitel zásahu na místo povolal technický automobil ze sokolovské stanice se zásobou dýchacích přístrojů. Vzhledem k vysokým teplotám uvnitř a naopak mrazivým teplotám venku se hasiči zasahující vevnitř museli rychle po dvojicích střídat. Samotná lokalizace požáru trvala skoro dvě hodiny, dohašovací práce trvaly až do deváté hodiny večerní.

Na místě požáru zůstali dobrovolní hasiči z Kraslic a kontrolovali požářiště. Chvíli po půlnoci museli znovu zasahovat, protože se rozhořelo jedno z ohnisek. Do dvaceti minut se jim ho podařilo uhasit. Hasiči zůstali na místě až do ranních hodin, kdy znovu přijel místo požáru ohledat vyšetřovatel.

Škody způsobené požárem se vyšplhaly ke třem milionům korun. Příčinou požáru byl únik spalin v místě napojení krbové vložky na komínové těleso.

Při této události nedošlo k žádnému zranění.


Mgr. Alena Ryvolová
tisková mluvčí
HZS Karlovarského kraje


 -swo-

Sdílet