Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Patnáct čerpání vody na Opavsku a Ostravsku zaměstnává hasiče

Celkem na 15 míst na Opavsku a Ostravsku musely vyjet jednotky profesionálních (HZS MSK), podnikových (SŽDC) a dobrovolných hasičů od pondělního rána 2. 9. 2019 do 14 hodin kvůli čerpání vody ve sklepních a přízemních prostorách objektů, hlavně v Hlučíně (11×).

Voda po nočních a ranních vydatných srážkách mj. zalila šatny, sociální a technické zařízení jak hlučínské základní školy, tak gymnázia.

V pondělí odpoledne budou hasiči stavět preventivní hráz zhruba z 200 pytlů s pískem v obci Čavisov (okres Ostrava-město), aby zabránili dalšímu průniku vody s bahnem z okolních polí na hlavní silnici i rodinné domky.

Právě v pondělí (dnes) ráno a ještě minulý týden voda z bahnem touto lokalitou protékala a znepříjemňovala život v obci.

16:00

Celkem 400 pytlů s pískem bude použito na stavbu dvouvrstvých hrází na okraji silnice v Čavisově (okres Ostrava-město) jako ochrany před vodou s bahnem, kam dnes ráno a minulou neděli přitekla z okolních polí a dostala se až k rodinným domkům.

Celkem 80 pytlů bude ještě dnes odpoledne položeno v Komorní Lhotce (okres Frýdek-Místek). Budou také sloužit jako zábrana před vtokem vody s bahnem z okolních polí k rodinným domkům.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet