Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V rámci oslav 140. výročí hasičů v Horním Podluží zaparkoval ve zbrojnici zcela nový Volkswagen Transporter

Firma Olfin Car dodala do obce Horní Podluží nový dopravní automobil pro tamní jednotku sboru dobrovolných hasičů. Volkswagen Transporter s hasičskými úpravami od firmy Hagemann vyšel na 1 015 426 korun včetně DPH.

450 tisíc korun hasiči získali z dotace HZS ČR, 300 tisíc poskytl Ústecký kraj. Sto tisíc korun přidala obec Jiřetín pod Jedlovou, na jejíž bezpečnost hornopodlužská jednotka dohlíží a zbytek zaplatila obec.

Automobil byl slavnostně předán jednotce v sobotu 7. září 2019 v rámci oslav 140. výročí od založení. Na slavnostním aktu se kromě zástupců obce a místní jednotky sešli také hosté ze zahraničí a kolegové z okolních českých jednotek.

V rámci odpolední akce bylo vzpomenuto na hasiče, kteří již nejsou mezi námi, došlo k předání mnoha vyznamenání a připravena byla i ukázka vyproštění zraněných osob z havarovaných vozidel – to předvedli profesionální hasiči z Varnsdorfu.

Přečtěte siNissan Cabstar si hasiči v Horním Podluží zrekonstruovali sami, využití najde převážně při technických zásazích

Volkswagen Transporter Combi disponuje pohonem všech kol s využitím systému 4Motion. Motor je naftový, přeplňovaný, převodovka šestistupňová manuální.

U dveří řidiče je magnetická zásuvka pro dobíjení akumulátorů.

Pro spojení slouží analogová vozidlová radiostanice, ve výbavě nechybí dvojice pracovních světlometů s magnetickým uchycením. Napájeny jsou z podvozkové soustavy automobilu, každý z nich disponuje světelným výkonem 1 300 lumenů.

Bezprostřední okolí Volkswagenu osvětlují LED světla na bocích a v zadní části nástavby.

Transporter je osmimístný, v zadní části je druhý výměník topení. Všechna sedadla jsou orientována ve směru jízdy. Do prostoru pro osádku se nastupuje posuvnými dveřmi na pravém boku.

Zavazadlový prostor umožňuje převoz osmi 120litrových zavazadel o hmotnosti 30 kilogramů, pro jeho zajištění slouží čtveřice kotvících ok.

Horní Podluží je obec v severních Čechách v Ústeckém kraji, ve východní části okresu Děčín, v jižní části Šluknovského výběžku, na severní straně Lužických hor, na severním úpatí hory Jedlová, v blízkosti bývalého města Jiřetína pod Jedlovou, od kterého leží severozápadně, a západně od Dolního Podluží.

Leží na železniční trati Liberec – Rybniště a obcí prochází silnice II/264 z Rybniště do Varnsdorfu. V obci žije 820 obyvatel.

Místní sbor byl založen v roce 1879. Ve výjezdové jednotce, která je zařazena v kategorii JPO III, působí 12 hasičů. O své činnosti hasiči informují na Facebooku.

Sdílet