Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Společnost EuroFire představuje ucelenou nabídku sortimentu na hašení lesních požárů

Již několik let trápí Českou republiku extrémní sucho, což také zapříčiňuje čím dál tím více požárů travních a lesních porostů. Tomuto klimatickému jevu se musí přizpůsobit také hasiči, potažmo firmy, které dodávají vybavení pro hasičské jednotky.

Proto i firma EuroFire, spol. s r.o. připravila ucelenou řadu výrobků pro zdolávání lesních požárů.

Do konce měsíce září je poskytnuta společností EuroFire, spol. s r.o.
akční sleva ve výši 5 % z ceny bez DPH.

D-program – Vak na „déčkový program“ včetně vybavení

Unikátní sada k hašení lesních požárů, která obsahuje veškeré potřebné vybavení „v jednom“. Samotný zádový vak Bag 4H byl vyvinut společně s hasiči tak, aby zajistil co nejvyšší komfort používání.

Tento vak je opatřen kovovými rychlosponami, které usnadňují přichycení výbavy. Sada obsahuje 2 ks kombinované proudnice – v našem případě se jedná o proudnici Viper Attack 1560 D-25, která má ze strany uživatelů velmi dobré hodnocení.

Dále sada obsahuje kulový rozdělovač C-DCD, 4× zásahovou hadici Pyrotex PES-R 20 m, přechod C/D a vazák na hadice. Dle požadavků zákazníka je možno uspořádání výbavy libovolně měnit nebo doplnit jiným vybavením.

K dostání je na webu www.eurofire.cz.

Víceúčelový nástroj Gorgui V.2

Gorgui V.2 je multifunkční nářadí, které bylo vyvinuto na základě mnohaletých zkušeností a potřeb hasičů bojujících s lesními požáry. Multifunkční hlava nářadí je vyrobena z titanu a hliníku.

Z každé strany této hlavy je jiný typ nástroje se svou funkcí. Různé úhly zubů umožňují řezání, sekání nebo rozhrabování organického materiálu. Čepele nástroje jsou vyrobeny z oceli s vysokou odolností vůči opotřebení.

Nástroj má 1,3 m dlouhou ergonomickou rukojeť z eukalyptového dřeva. Celková hmotnost nástroje je 2,4 kg.

K dostání je na webu www.eurofire.cz.

Přiměšovací tubus PT400

Přiměšovací tubus PT 400 vlastní výroby je vhodný pro použití s kartušemi tuhého smáčedla o průměru 50 mm.

Tuhé smáčedlo snižuje povrchové napětí vody, čímž se zvyšuje hasební účinnost a snižuje spotřeba vody, což je při současném nedostatku vody velká výhoda. Jedná se o ideální volbu při hašení těžce smáčitelných látek a materiálů jako jsou:

  • lesní a travní porosty
  • stohy slámy a sena
  • pneumatiky a skládky odpadů

Konstrukce vnitřního koše tubusu zabraňuje vniknutí kartuše do čerpadla. Možnost osazení tubusu spojkami C-52 nebo B-75

K dostání je na webu www.eurofire.cz.

Přenosné pěnotvorné zařízení PRO/pak

Přenosné zařízení na výrobu pěny PRO/pak slouží jako ideální prostředek pro hašení lesních požárů ale také aut, bytových prostor a pneumatik. Jedná se o přenosný přiměšovač a zásobník na pěnidlo v jednom.

Díky své nízké hmotnosti je oblíbeným prostředkem při zásazích v lesnatém a kopcovitém terénu. Zařízení pracuje s provozním tlakem 3 až 40 barů a zásobou pěnidla 10 litrů. Tvorba pěny je možná po dobu 7 minut při koncentraci pěnidla 3% a až 210 minut při koncentraci pěnidla 0,1% na jedno naplnění.

PRO/pak je hojně používán v Portugalsku a Španělsku při zdolávání lesních požárů, kdy výrazně zkracuje dobu zásahu a hasič i díky nízké hmotnosti zařízení požár tzv. „předbíhá“ a efektivně likviduje.

K dostání je na webu www.eurofire.cz.

komerční prezentace
Sdílet