Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Přednáška a exkurze pro budoucí chemiky

V úterý 12. ledna se na stanici profesionálních hasičů v Karlových Varech sešli studenti Střední průmyslové školy keramické a sklářské z Karlových Varů

V úterý 12. ledna se na stanici profesionálních hasičů v Karlových Varech sešli studenti Střední průmyslové školy keramické a sklářské z Karlových Varů.

Dvacet čtyři studentů druhého a čtvrtého ročníku oboru Analytická chemie bylo nejprve v učebně seznámeno s fungováním a principem Hasičského záchranného sboru České republiky a Integrovaného záchranného systému. Kde všude se hasiči setkávají s chemií a chemickými látkami a co všechno v této souvislosti musí umět.

Přednášku vedl velitel karlovarské stanice mjr. Bc. Jiří Bernášek. Poté se studenti přesunuli do garáží stanice, kde se podívali na praktickou stránku věci. Hasiči jim ukázali a popsali speciální protichemické obleky, detekční přístroje a dekontaminaci.

Na stanici dorazil i speciální technický automobil z chemické laboratoře z Třemošné a mládež měla možnost detailně prozkoumat jeho obsah a seznámit se s prací hasičů – chemiků.

Na stanici strávili studenti celé dopoledne a neskrývali nadšení a zájem o popisovanou činnost hasičů. Vzhledem k jejich studijnímu zaměření, pro ně byla tato akce přínosem jak ke studiu, tak k budoucímu výkonu povolání.


prap. Mgr. Alena Ryvolová
tisková mluvčí
HZS Karlovarského kraje



-kaw- 

Sdílet