Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hořící brikety se nechaly dohořet

Ve středu 13. ledna vyjely čtyři jednotky požární ochrany ve čtvrt na dvě ráno k požáru briket do obce Třebeň na Chebsku. K místu jako první dorazili profesionální hasiči z Chebu, kteří při příjezdu už zdálky viděli šlahat plameny. Operační středisko mezi tím vyhlásilo poplach i hasičům Správy železniční dopravní cesty a dobrovolným hasičům obcí Skalná a Kynšperk nad Ohří. Celkem u události zasahovalo šest hasičských cisteren.

Ve středu 13. ledna vyjely čtyři jednotky požární ochrany ve čtvrt na dvě ráno k požáru briket do obce Třebeň na Chebsku.

K místu jako první dorazili profesionální hasiči z Chebu, kteří při příjezdu už zdálky viděli šlahat plameny. Operační středisko mezi tím vyhlásilo poplach i hasičům Správy železniční dopravní cesty a dobrovolným hasičům obcí Skalná a Kynšperk nad Ohří. Celkem u události zasahovalo šest hasičských cisteren.

Jednalo se o požár briket uskladněných v hale z vlnitého plechu o rozměrech cca 10×10 metrů. V době příjezdu hasičů byla v plemenech asi třetina objektu. Vysoká teplota vzniklá požárem byla příčinou zřícení části plechové konstrukce. Část spadlé střechy museli hasiči rozebrat, aby se dostali k ohniskům požáru.

Lokalizace plamenů trvala hasičům dvě hodiny a oheň zničil necelou polovinu objektu. Když se podařilo zabránit rozšiřování požáru, nechaly se už zasažené brikety kontrolovaně dohořet.

Hasičské jednotky se začaly rozjíždět zpět na své základny před pátou hodinou. Nejdéle na místě zůstali dobrovolní hasiči za Skalné, kteří hlídali požářiště až do dopoledních hodin.

Vyšetřovatel požáru odhadl škody na půl milionu korun. Příčina zatím zůstává v šetření.

Při této události nedošlo k žádnému zranění. 


prap. Mgr. Alena Ryvolová
tisková mluvčí
HZS Karlovarského kra­je

-miw-

Sdílet