Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vlak rozmetal kamion na kusy

Jak po výbuchu to vypadalo ráno v Uhříněvsi na železničním přejezdu. Osobní vlak najel do uvízlého kamionu a doslova ho rozpůlil.

Praha Uhříněves 6:50

Řidič kamionu uvízl na železničním přejezdu. Než se mu podařilo kamion vyprostit spustilo signalizační zařízení. Vyběhl proto naproti vlaku aby ho zastavil, ale to se mu nepodařilo. Vlak má přece jen poněkud delší brzdnou dráhu a tak strojvůdce stačil jen zatáhnout rychlobrzdu a utéci z kabiny, čímž si nejspíš zachránil život. Po nárazu byl kamion rozmetán na kusy všude okolo.

Na místo vyjely jednotky HZS Praha se dvěma vozy a HZS České dráhy se třemi. Na místo byl později ještě povolán vyprošťovací automobil HZS ČD. Jednotka HZS Praha se po krátké době vrátila se na základnu. Drážní hasiči odstraňovali následky nehody celé dopoledne. Před tím totiž museli uzavřít trať, vypnutí a vyzkratování trolejí a poté teprve vyprostit kamion a vysypaný náklad (betonové tvarovky).

Strojvůdce byl převezen k ošetření do nemocnice, nikdo jiný zraněn nebyl. Škoda vzniklá drahám činí 1 500 000 Kč, na kamionu 300 000 Kč. Podle sdělení řidiče k události nemuselo možná vůbec dojít. Poté co uvízl na přejezdu volal operační středisko Městské policie a informoval je že visí na přejezdu. Městští policisté nejspíš nepředali informaci ČD ani HZS Praha a sdělili mu že se tam přijedou podívat. Než dorazili na místo došlo k nárazu.
Sdílet