Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

FIREPORT v centru mobilního operačního střediska – technologie zajistila hladký průběh soutěže v poskytování první pomoci

V pondělí 9. září 2019 proběhla celorepubliková soutěž družstev HZS krajů v poskytování první pomoci v Mělníku, podporu zajišťovalo mobilní operační středisko FIREPORTu.

V okolí Mělníka bylo postaveno 14 různých a velmi náročných modelových situací. FIREPORT měl za úkol v každou celou hodinu poslat všem soutěžním družstvům do mobilní aplikace, kterou měli všichni velitelé ve svých velitelských mobilních telefonech, informace o další události.

Přečtěte siHasiči z celé republiky poměřili v okolí Mělníka své síly v poskytování první pomoci

Soutěžící nevěděli, do čeho jdou, kam jedou ani co je tam čeká. Vše se měli dozvědět vždy až s dalším příchozím poplachem na telefon.

Do mobilního zařízení přišla do aplikace FIREPORT informace o události, adresa k dané modelové situaci, aplikace spustila navigaci a soutěžní družstvo navedla přímo na místo další disciplíny.

Skrze aplikaci FIREPORT podávali velitelé operačnímu středisku okamžitou zpětnou vazbu o tom, zda příkaz k výjezdu v pořádku přijali a že přejíždí na další úkol. Tak mělo operační středisko naprostý přehled o tom, co se na soutěžní trati, která měřila více než 90 km, děje.

První startovní výstřel padl v 9:00 hodin ráno. Mobilní operační středisko FIREPORT vyslalo prvních 14 událostí všem soutěžním družstvům.

Pak – podle plánu – v každou celou poslalo dalších 14 výjezdů na cílové telefony a soutěžní družstva krajů pak rotovala mezi danými disciplínami.

FIREPORT tak během čtrnácti hodin odbavil 196 výjezdů a co je nejpodstatnější – se 100% úspěšností.

Na místě bylo přítomno pět operačních důstojníků, kteří reálně odbavovali radioprovoz z daných modelových situací.

Sdílet