Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

K dopravní nehodě nedaleko Kouřimi letěl vrtulník, hasiči vyprošťovali řidiče dodávky

Informaci o dopravní nehodě dvou vozidel poblíž Kouřimi na Kolínsku přijala tísňová linka Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje v pondělí 16. září asi čtvrt hodiny před polednem.

Operační důstojník k události na silnici třetí třídy mezi obcemi Molitorov a Bulánka vyslal profesionální hasiče ze stanice Český Brod a jednotku sboru dobrovolných hasičů z Kostelce nad Černými lesy, která je předurčena na zásahy u dopravních nehod.

Hasiči po příjezdu na místo zjistili, že došlo ke střetu dodávky a osobního vozidla, přičemž dodávka po střetu ještě narazila do stromu a uvnitř zůstal zaklíněný řidič. Pomocí hydraulických vyprošťovacích nástrojů hasiči muže asi po dvaceti minutách vyprostili. Vzhledem k charakteru zranění rozhodl lékař zdravotnické záchranné služby o transportu zraněné osoby vrtulníkem do vinohradské nemocnice v Praze.

Po prvotním ošetření a stabilizaci zdravotního stavu pak hasiči asistovali u naložení pacienta na palubu. Řidič osobního vozu byl převezen k dalšímu ošetření do kolínské nemocnice pozemní cestou. Jednotky zároveň zajistily místo nehody a provedly na obou automobilech protipožární opatření.

Před odjezdem na základny ještě hasiči pomohli s vytažením dodávky z příkopu a naložením na odtahovou službu. Příčinami nehody se zabývá dopravní policie.

nprap. Petr Svoboda
HZS Středočeského kraje
Sdílet