Středa 1. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě malá děvčátka se propadla stropem rodinného domu

Ve čtvrtek 14. ledna 2010 krátce před 17. hodinou požádalo operační středisko Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje hasiče o technickou pomoc. Podle nahlášení v rodinném domu v obci Záskalí se propadl strop jedné z místností a do sklepa propadly dvě malé holčičky.

Ve čtvrtek 14. ledna 2010 krátce před 17. hodinou požádalo operační středisko Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje hasiče o technickou pomoc. Podle nahlášení v rodinném domu v obci Záskalí se propadl strop jedné z místností a do sklepa propadly dvě malé holčičky. Operační důstojník Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje na místo vyslal profesionální hasiče ze stanice Liberec.

V době příjezdu hasičů na místo bylo osmidenní i čtyřleté děvčátko ze sutin zachráněno majitelem domu a obě děti si ke kontrole zdravotního stavu převzali záchranáři zdravotnické služby, kteří je následně převezli k ošetření do nemocnice. Velitel zásahu hasičů povolal na místo statiky, kteří celý dům po rekonstrukci zkontrolovali a místnost, která se propadla, prohlásili za neobyvatelnou. Zbytek domu byl shledán v pořádku.

 

Info: por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje

-wap- 

Sdílet