Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Den hasičů 2019 proběhne na nábřeží řeky Labe ve Štětí koncem září roku 2019

28. září 2019 se bude na nábřeží řeky Labe ve městě Štětí konat akce pro všechny příznivce hasičů a IZS, Den hasičů 2019.

Na akci bude k vidění více jak 40 kusů techniky z Ústeckého, Středočeského kraje a Prahy. Na akci bude vystavována technika Hasičů města Štětí, Celní správy ČR, Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje, Městské policie, Hasičského záchranného sboru ČR, Hasičské záchranné služby SŽDC, Hlavní báňské záchranné stanice, a mnoha dalších.

Pro návštěvníky je připraveno několik ukázek práce IZS, jako vyhledávání osob Záchrannou brigádou kynologů, zadržení pachatele městskou policíí, zásahu u dopravní nehody, záchranu z výšky, ukázky hašení domácích požárů anebo třeba práce speciálního vyprošťovacího jeřábu HZS SŽDC.

Pro děti je připraveno celkem 10 stanovišť se zajímavými úkoly včetně možnosti si vyzkoušet požární útok. Na závěr dětské části bude slosování herních kartiček o hodnotné ceny jako je mobilní telefon, powerbanky, stavebnice… Dále je pro ně také připravena projížďka po řece Labi hasičským člunem.

Celý den pro Vás bude také připraven bohatý kulturní program od bubenického show, zpěvačky Lucie Hančlové, kapely Rebel až po kapelu Shodou okolností. Stánky s občerstvením, s hasičskou tématikou a cukrovinkami jsou samozřejmostí.

Celá akce začíná v 9:00 a končí ve 20:00.

Sdílet