Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jednotka v Brtníkách na Šluknovsku má zrekonstruovanou a rozšířenou zbrojnici

V sobotu 21. září 2019 hasiči v Brtníkách na Šluknovsku slavnostně otevřeli zrekonstruovanou zbrojnici.

Rekonstrukce začala v dubnu roku 2018. Obci se podařilo získat dotaci 500 000 Kč od Krajského úřadu Ústeckého kraje a dalších 3 400 000 Kč od Ministerstva vnitra. Z vlastních zdrojů obce šlo do rekonstrukce dalších 3,7 milionu. Více jak 50 % je tedy financováno z dotací.

Do nové zbrojnice se vejdou dvě hasičská vozidla, dále je zde zázemí pro samotné hasiče (šatny, sociální vybavenost, klubovna, nářaďovna). V hasičské věži je místo pro sušení hadic.

Následných oprav se dočkalo i blízké okolí, které bylo kompletně pozměněno – nová asfaltová plocha, parkoviště, oplocení, zeleň.

Celý den byl spojen s oslavami 150. výročí od založení, se svou technikou dorazili hasičští kolegové z okolních obcí a měst.

Vesnice Brtníky správně náleží pod obec Staré Křečany. Leží v Šluknovském výběžku 8 kilometrů západně od Rumburku na rozhraní Lužických hor a Labských pískovců. Svojí polohou na okraji národního parku České Švýcarsko plní úlohu jeho severní vstupní brány. V roce 2011 zde trvale žilo 251 obyvatel.

V obci je zřízena jednotka sboru dobrovolných hasičů s místní působností kategorie JPO 5. Disponuje dvěma vozidly – Tatrou 815 CAS 32, kterou hasiči bezplatně získali převodem od HZS Ústeckého kraje. Druhým zásahovým vozidlem je dopravní vozidlo Ford Ranger s označením DA.

Sdílet