Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

A tak se narodilo déáčko…

Již pomalu rok slouží jednotce SDH Dolní Poustevna svépomocí postavený dopravní automobil na podvozku dodávky Renault Master.

Již pomalu rok slouží jednotce SDH Dolní Poustevna svépomocí postavený dopravní automobil na podvozku dodávky Renault Master.

Po domluvě s Městským úřadem v Dolní Poustevně, bylo zakoupeno starší vozidlo Renault Master, rok výroby 2004. Přestavba do stávající podoby se uskutečnila ve zbrojnici SDH členy jednotky. Je to důsledek, že Avia DA8 nebyla schopna provozu, stějně tak i Avia Furgon již dosloužila.

Jedná se o devítimístný automobil, který nám nahradil oba dosavadní vozy, což znamená, že je přizpůsoben na přepravu lidí a zároveň veze potřebné vybavení na mimořádné události.

V nástavbě se nachází plovoucí čerpadlo s příslušenstvím, elektrocentrála s osvětlovacími rampami, hydraulické vyprošťovací zařízení, norné stěny, sorbční válce, různé druhy sorbentů, lezecká výbava, motorová pila, zdravotnický materiál, oživovací přístroj Saturn Oxy a 4ks IDP SATURN. Na střeše jsou 4ks hliníkových žebříků, trhací hák a 4ks hadic A.

Díky vozíčkům se může vyprošťování a věci na únik kapalin variabilně nahradit stříkačkou PS12.


Text a foto: SDH Dolní Poustevna

-wap-

Sdílet