Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hejtman Olomouckého kraje ocenil hasiče Michala Přecechtěla za reprezentaci kraje v Číně

Úspěšnou reprezentaci hasiče Michala Přecechtěla v Číně vyzdvihl v pondělí ráno na zasedání zastupitelstva Olomouckého kraje hejtman Ladislav Okleštěk.

Olomouckého hasiče ocenil za to, že se mu podařilo na Světových hrách policistů a hasičů v šestnáctimi­lionovém Chengdu získat čtyři medaile.

Těší mě, že mohu Michalu Přecechtělovi osobně poděkovat za jeho reprezentaci kraje a potřást mu rukou – vzhledem k tom, v jak těžkém sportu uspěl, jsem trošku pochyboval, zda je to člověk z masa a kostí,

zažertoval při předávání ocenění hejtman Okleštěk.

V silné konkurenci borců z celého světa vybojoval Michal bronzovou medaili v individuálním závodě Ultimate Firefighter (obdoba TFA) v kategorii nad 40 let, zlatou medaili pak v téže soutěži, ale v kategorii družstev. Individuální zlatou medaili pak vybojoval v náročném výběhu do 53. patra v dýchacím přístroji a v zásahovém obleku. Bronzovou příčku obsadili s reprezentací v závodě družstev.

Jsem vděčný za to, že mohu reprezentovat české hasiče. A nadšený z toho, že mohou sportovat při práci – samozřejmě po splnění všech služebních povinností,

řekl Michal Přecechtěl.

Michal se pravidelně účastní a úspěšně reprezentuje hasiče také v soutěžích Českého poháru TFA, který ve své kategorii letos vyhrál. Celkově se pak umístil na třetí příčce. Michalovi za Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje gratulujeme a přejeme další úspěšný rok.

Sdílet