Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda dvou kamionů výrazně omezila provoz na plzeňské dálnici D5 před exitem Beroun-západ

V pátek 27. září 2019 krátce před osmou hodinou ranní byla na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje oznámena dopravní nehoda dvou nákladních vozidel na dálnici D5 před exitem Beroun-západ ve směru do Prahy.

Operační důstojník k události poblíž 22. kilometru vyslal jednotku profesionálních hasičů ze stanice HZS Beroun. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se srazily dva kamiony, přičemž jeden přepravoval osobní vozidla a druhý plastový granulát. Vzhledem k velkému nárazu došlo k posunutí přepravovaných vozidel, která hasiči museli nejprve zajistit proti případnému pádu.

Dále bylo zjištěno, že při nehodě byla na jednom z vozidel poškozena palivová nádrž, ze které následně uniklo asi 200 litrů pohonných hmot. Dalších 200 litrů nafty se podařilo hasičům odčerpat. K události tak byli povoláni i pracovníci životního prostředí ORP Beroun.

Samotná nehoda se obešla bez zranění. Vyprošťování havarovaných vozidel a zprůjezdnění dálnice zajistila soukromá firma, která se pak postarala i odtěžení kontaminované zeminy.

Dálnice byla po celou dobu ve směru z Plzně do Prahy uzavřena a veškerá doprava byla odkláněna přes přilehlou čerpací stanici.

nprap. Petr Svoboda
HZS Středočeského kraje
Sdílet