Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pří požáru domu se zranil jeho majitel

Dne 18. ledna ve 20:33 byly vyslány tři jednotky k požáru rodinného domu. Jednotka SDH Skalná byla na místě zásahu jako první. Po nich k místu události dojeli profesionální hasiči z Chebu a jednotka SDH Luby. Hasiči v dýchací technice vytvořili jedno útoční vedení a použili přetlakový ventilátor pro odvětrání kouře.

Dne 18. ledna ve 20:33 byly vyslány tři jednotky k požáru rodinného domu. Jednotka SDH Skalná byla na místě zásahu jako první. Po nich k místu události dojeli profesionální hasiči z Chebu a jednotka SDH Luby. Hasiči v dýchací technice vytvořili jedno útoční vedení a použili přetlakový ventilátor pro odvětrání kouře.

Ohnisko požáru bylo v prvním patře rodinného domu a dům byl silně zakouřen. Během provedeného průzkumu byla v domě nalezna jedna osoba, která se nadýchala kouře a měla popálené dýchací cesty. Jednalo se o majitele rodinného domu. Hasiči muže vynesli do bezpečí a do příjezdu zdravotnické záchranné služby mu poskytovali první pomoc. Později byl muž, pro jeho závažný zdravotní stav, transportován záchranou službou do pražské nemocnice Na Vinohradech.

Zásah značně stěžovalo množství nashromážděného odpadu uvnitř rodinného domu a silné zakouření všech prostor objektu. Hasiči požár zlikvidovali za hodinu a půl a vrátili se na své základny.

Vyšetřovatel odhadl škody na majetku na čtyři tisíce korun, příčinou požáru byla buď nedbalost nebo úmyslné zapálení.

Zasahující jednotka: HZS Karlovarského kraje stanice Cheb, SDH Luby, SDH Skalná


Zdorj: HZS KVK

-swo-

Sdílet