Pátek 3. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V centru Karlových Varů hořelo v obchodě s oblečením, škoda bude vysoká

Kouř ze zadní části pětipatrového domu v lázeňské části Karlových Varů nahlásili obyvatelé z okolí na tísňovou linku hasičů ve čtvrtek 10. října 2019 krátce před polednem. V přízemí domu se nacházel obchod s oblečením, ve vyšších patrech pak bytové jednotky.

Před příjezdem z domu odešly dvě osoby, další tři pak evakuovala policejní hlídka. Hasiči našli ohnisko v přístavbě za domem, kde je kotelna a zázemí pro obchod. Hořely zde kartony a další uskladněné materiály.

Celý prostor obchodu byl silně zakouřený, bylo nutné důkladné odvětrání. Hasiči museli část hořlavých materiálů z prostoru zázemí prodejny vynést ven a následně dohasit. Rovněž bylo nutné rozebrat část konstrukcí stropu a střechy pro vyhledání všech skrytých ohnisek.

Jen díky včasnému zpozorování se oheň nerozšířil do ostatních prostorů obchodu, který je plný hořlavých materiálů a rozvoj požáru by tak byl velmi rychlý a ničivý.

I přes rychlé uhašení bude škoda kvůli zakouření domu vysoká. Příčina a výše škody je v šetření, na místě zasahovalo pět jednotek hasičů.

Zasahující jednotky:

  • HZS Karlovy Vary (CAS 20 T815, AŽ 37 Iveco)
  • HZS Sokolov (CAS 20 Scania)
  • JSDH Ostrov (CAS 20 Man)
  • JSDH Tašovice (CAS 15 Renault)
  • JSDH Stará Role (CAS 24 L101)
Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet