Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Co se podařilo v SDH Lezník?

Jsme malý hasičský sbor na Poličsku a snažíme se o zpestření žití v naší malé městské části pořádáním několika kulturních a sportovních akcí. Rovněž organizujeme brigády pro naši městskou část.

Jsme malý hasičský sbor na Poličsku a snažíme se o zpestření žití v naší malé městské části pořádáním několika kulturních a sportovních akcí. Rovněž organizujeme brigády pro naši městskou část.

Co se nám tedy podařilo? Bezpochyby nejvýznamnější je vybudování areálu SDH, poněvadž nám město před lety prodalo kulturní dům a nebylo kde se scházet. Neměli jsme ani žádný plácek na trénování požárního útoku, ani si kde kopnout do meruny. Jezdili jsme trénovat k okolním sborům. Také nebylo kde pořádat naše společenské akce.

Postupně jsme vybudovali areál vlastními silami díky ochotným řemeslníkům a dobrovolníkům, které máme ve sboru. V přední části areálu vyrostl altán s prodejní buňkou a za ním parket a malé hřiště, na kterém pořádáme malý fotbálek mezi okolními týmy SDH. Nejnavštěvovanější kulturní akcí je Dětský den s průměrnou účastí 150 dětí z blízkého i dalekého okolí. Na toto číslo jsme skutečně pyšní.

Nezapomněli jsme ani na hasičskou zbrojnici. Nechali jsme vyrobit nová vrata a vyměnit střešní krytinu. Také jsme si udělali radost nákupem nového, i když ojetého, výjezdního vozidla Ford Transit na místo starého GAZu a generálkovaných stříkaček PS 12 a PS 15.

Největší radost máme ze založení družstva mladých hasičů v počtu 25 dětí. Už nejsme nejmladší a někdo by to po nás měl převzít, aby naše veškerá snaha a píle nepřišla vniveč.

Snažíme se pracovat v duchu hesla Bohu ku cti a bližnímu ku pomoci.


Zdraví vás Ladislav Kučera, t. č. starosta SDH

Převzato z DH.cz

-wap-

Sdílet