Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zachraňovali cestující z převráceného autobusu

Čtyři jednotky hasičů dnes 22. ledna zasahovaly u dopravní nehody autobusu MHD v Rebešovické ulici v Brně-Chrlicích. Autobus Dopravního podniku města Brna na lince 63 se v zatáčce dostal mimo vozovku a svodidla, z výšky zhruba čtyř metrů sjel ze stráně a skončil pravým bokem převrácený na pěti zaparkovaných autech.

Čtyři jednotky hasičů dnes 22. ledna zasahovaly u dopravní nehody autobusu MHD v Rebešovické ulici v Brně-Chrlicích.

Autobus Dopravního podniku města Brna na lince 63 se v zatáčce dostal mimo vozovku a svodidla, z výšky zhruba čtyř metrů sjel ze stráně a skončil pravým bokem převrácený na pěti zaparkovaných autech. Nehoda byla hasičům ohlášena ve 13.19 hodin, na místo vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanic v ulicích Tuřanka, Lidická a Točná, a místní dobrovolná jednotka z Chrlic.

Havarovaný autobus už před příjezdem hasičů svědci nehody podepřeli a proti dalšímu pohybu zajistili dřevěnými trámy. Protože uvnitř autobusu byli lidé, hasiči rozbili zadní boční okno, přistavili k němu žebřík a pomohli jim ven. Z autobusu pomohli celkem deseti cestujícím a řidiči vozidla. Tři z cestujících – 10letý chlapec a dvě ženy ve věku 59 a 62 let – utrpěli zranění a hasiči je předali zdravotníkům, kteří je převezli do nemocnice.

Na zaparkovaných autech poškozených padajícím autobusem hasiči udělali protipožární opatření a odpojili v nich baterie. Místo nehody vymezili vytyčovací páskou. Protože vyprošťování havarovaného autobusu si zajistil dopravní podnik, hasiči ukončili zásah.



por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje


 -swo-

Sdílet