Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda mikrobusu na silnici 50 u Nesovic na Vyškovsku si vyžádala 10 zraněných

Operační středisko vyslalo k nehodě krátce po půl čtvrté ráno 20. října 2019 jednotku HZS z Bučovic a dobrovolné hasiče z Koryčan. Nehoda se stala na 29,5. kilometru silnice I/50 kousek před obcí Nesovice ve směru na Brno. Mikrobus zde vyjel ze silnice, převalil se přes střechu a skončil v poli.

Při příjezdu hasičů byli všichni cestující z mikrobusu s ukrajinskou registrační značkou mimo vozidlo. Hasiči tak nemuseli nikoho vyprošťovat. Na místě však byl větší počet osob a zraněných. Ve vozidle cestovalo 12 lidí a 10 se jich při nehodě zranilo. Z toho šlo o tři ženy a sedm mužů.

Hasiči poskytovali první pomoc zraněným a po příjezdu posádek záchranné služby asistovali při ošetřování. Pro lepší přehlednost osvětlili prostor zásahu a zajistili vozidlo proti požáru. Během záchranných prací byl provoz na silnici zastavený a ve 4.50 hodin byl obnoven kyvadlově.

Po vyšetření nehody policií asistovaly jednotky odtahové službě při odstraňování vraku havarovaného vozidla. Krátce po 7. hodině odjeli hasiči zpět na své základny.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet