Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Opilec spal v kolejišti, nad ním projela nákladní vlaková souprava. Probudili ho až hasiči

Výpravčí Českých drah 22. října 2019 kolem 22. hodiny upozornil dispečera linky 112 na to, že v kolejišti poblíž zastávky Pod Holým vrchem v České Lípě leží lidské tělo, a že tímto úsekem právě projela lokomotiva s dvaceti vagony naloženými pískem. Informaci mu sdělil strojvedoucí nákladní soupravy.

Policisté, hasiči i zdravotníci na místo vyjížděli v domnění, že člověku v kolejišti už nelze pomoci. Jako první k němu dorazili hasiči. Ti ale nevěřili svým očím, když zjistili, že jenom spí a nemá na sobě ani škrábaneček.

Zdravotnická záchranná služba ho pak převezla k preventivnímu vyšetření do nemocnice, které skutečně potvrdilo, že žádnou újmu neutrpěl.

Sedmadvacetiletý Českolipan si ustlal v kolejišti v opilosti a spal tak tvrdě, že ho nevzbudil ani hluk vlakové nákladní soupravy, která nad ním projela. V té době v sobě měl 1,35 promile alkoholu. On sám si ze včerejšího dne moc nevybavuje. Pamatuje si jen to, že kolem třetí hodiny odpoledne vypil lahev rumu a pak ho probudili hasiči. V té době vedle něj ležela lahev piva.

Včera se 27letý Českolipan znovu narodil. Doufejme, že příležitost začít znovu a lépe neutopí v alkoholu a aspoň trochu se nad sebou zamyslí.

por. Bc. Ivana Baláková
Policie ČR
Sdílet