Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nedbalost byla zřejmě příčinou požáru střechy penzionu Foměnka ve Velké Úpě, zasahovaly čtyři jednotky hasičů

K penzionu Foměnka v části Pece pod Sněžkou Velká Úpa spěchali hasiči ze čtyř jednotek, měli oznámen požár, který se měl šířit na střechu objektu. Podle informací se neměl v penzionu nikdo nacházet.

Na likvidaci nasadili hasiči dva C proudy, a aby měli dostatek hasební látky, byla zajištěna dálková doprava vody z hydrantu. Lokalizaci ohlásil velitel zásahu v 15:23 hod., požár se pak podařilo zlikvidovat v 17:03 hod.

Hasiči ještě prohlédli objekt pomocí termokamery, ale žádná skrytá ohniska již neodhalili. Při zásahu byli zraněni dva zasahující dobrovolní hasiči, ani jednoho však záchranáři nepřeváželi do zdravotnického zařízení.

Po likvidaci požáru se dostal na požářiště vyšetřovatel hasičů, který zjistil, že příčinou vzniku události byla zřejmě nedbalost při opravě střechy. Škoda, kterou požár zavinil, byla vyčíslena na 100 tisíc korun. Díky zásahu jednotek požární ochrany se podařilo uchránit hodnoty představující asi 8 milionů korun.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a JSDH Pec pod Sněžkou, Horní Maršov a Mladé Buky. JSDH Trutnov – Horní Staré Město držela zálohu na stanici.

Martina Götzová
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet