Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Soutěž CTIF v ČR

V Plzni se v roce 2009 uskuteční mezinárodní soutěž hasičů

V Plzni se v červenci 2009 uskuteční soutěž Mezinárodní organizace prevence a hašení požárů (CTIF). O tom, že se město stane spolupořadatelem soutěže, rozhodli plzeňští radní. „Tato soutěž, taková hasičská olympiáda, se koná příští rok v Chorvatsku a pořadatelé tam už chtějí oznámit místo další olympiády,“ řekl vedoucí kanceláře primátora Plzně Vladimír Pálek.
Podle něj je to také důvod, proč o tak vzdálené akci jednali představitelé města už nyní. Na olympiádu by se podle Pálka mělo sjet až 3000 dobrovolných i profesionálních hasičů ze všech členských zemí CTIF. Kromě soutěží v klasických disciplínách CTIF, jako je například požární útok a štafetový běh mladých i dospělých hasičů, bude v Plzni i jednání výkonné rady a shromáždění členů CTIF.
Mezinárodní organizace prevence a hašení požárů CTIF vznikla v roce 1900 v Paříži, v roce 1961 organizovala první mezinárodní soutěž dobrovolných a profesionálních hasičů. Asociace sdružuje podle Pálka 37 národních nevládních organizací, vždy jen jednu z každé země, kromě nich sem patří i 18 přidružených členů, zejména výrobců a dodavatelů požární techniky a příslušenství.
Českou republiku zastupuje v CTIF Český národní komitét. Podle jeho internetových stránek získalo na minulé mezinárodní soutěži v roce 2001 ve finském Kuopiu 141 českých dobrovolných i profesionálních hasičů a dětí 23 medailí, z toho 11 zlatých a 12 stříbrných.
Sdílet