Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

WISS Czech otevřel dveře svého závodu v Uherském Brodě, zájemci si mohli prohlédnout výrobní prostory a projet se v moderních cisternách

Pro všechny zájemce o budoucí pořízení nové cisternové automobilové stříkačky připravila firma WISS Czech Dny otevřených dveří v nově otevřené provozovně v Uherském Brodě.

Firma se do nových prostor přestěhovala nedávno, budova byla vystavěna tzv. „na zelené louce“. V současné době v ní probíhají práce na veškeré hasičské technice určené pro český trh.

K dispozici byly cisternové automobilové stříkačky různé konfigurace i stáří – zájemci měli možnost vidět jak dokončovanou výrobu, tak zhruba dvouleté cisterny i produkci zcela aktuální, letošní.

Firma WISS Czech rovněž všem umožnila projížďku v moderních cisternách Scania a to ve verzích 4×4 a 6×6 s motory o výkonu 380 a 500 koní s automatickou převodovkou, která je v dnešní době nejvhodnějším řešením pro použití u hasičských jednotek.

Podrobnému popisu je rovněž podrobeno ovládání automobilu přes CAN sběrnici, kterému se dnes nelze u vozidel zahraničních značek vyhnout, neboť je přes ni řízen už samotný podvozek.

Dny otevřených dveří probíhají až do soboty 2. listopadu. Program začíná představením firmy a výrobního portfolia, pokračuje prohlídkou výrobních hal, ve kterých kromě běžných prací na aktuálně vyráběných vozech stojí automobily napříč výrobním programem firmy a končí praktickými projížďkami po okolí.

Sdílet