Úterý 21. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda sedmi vozidel na D2

K dopravní nehodě sedmi vozidel včera hasiči v Brně vyjížděli na dálnici D2. Dálnice byla průjezdná jen v odstavném pruhu. Na 3. kilometru dálnice D2 ve směru na Brno havarovalo vozidlo Land Rover s přívěsem. Vozidlo zřejmě po smyku zůstalo stát otočené do protisměru. Za ním postupně havarovalo dalších šest osobních aut

K dopravní nehodě sedmi vozidel včera hasiči v Brně vyjížděli na dálnici D2. Dálnice byla průjezdná jen v odstavném pruhu.

Na 3. kilometru dálnice D2 ve směru na Brno havarovalo vozidlo Land Rover s přívěsem. Vozidlo zřejmě po smyku zůstalo stát otočené do protisměru. Za ním postupně havarovalo dalších šest osobních aut. Při nehodě byla zraněna jedna mladá žena, kterou zdravotníci ošetřili na místě. Havarovaná auta zablokovala oba jízdní pruhy, dálnice byla průjezdná jen v odstavném pruhu a tvořily se na ní kolony.

Nehodu hasičům včera v 13.53 hodin ohlásili policisté. Na místo vyjely dvě jednotky hasičů ze stanic v Židlochovicích a v Lidické ulici v Brně. Hasiči provedlii na vozidlech protipožární opatření a odpojili baterie. Na vozidle Renault Laguna byla při nárazu poškozena nádrž a hrozil únik paliva na dálnici a do okolí, hasiči proto z nádrže auta odčerpali zhruba 30 litrů benzínu.

Protože odtah vozidel zajistily asistenční služby a úklid komunikace silničáři, hasiči místo nehody předali pracovníkům správy a údržby dálnice a ukončili zásah.

Ilustrační foto.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je

-miw-

Sdílet