Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nový dopravní automobil GAZ Gazelle má jednotka sboru dobrovolných hasičů Mířkov, na pořízení přispěl i Plzeňský kraj

Díky příspěvku Ministerstva vnitra ČR ve výši 450 000 Kč, Plzeňského kraje v hodnotě 300 000 Kč a částky ve výši téměř 400 000 Kč z vlastních prostředků pořídila obec Mířkov pro svou jednotku sboru dobrovolných hasičů nový dopravní automobil GAZ Gazelle 4×4.

Slavnostního předání se v sobotu 12. října 2019 zúčastnil za Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje ředitel územního odboru Domažlice pan plukovník Ing. Václav Petržík, bývalý senátor pan Jan Látka, dále pak členové JSDH Merklín a Horšovský Týn, hasiči, zastupitelé a občané obce Mířkov. Požehnání automobilu provedl administrátor farnosti Horšovský Týn pan o. Mgr. Marek Badida.

Hasiči vozidlo, které dodala firma Eltrans Liberec, převzali na konci září za cenu 1 148 000 Kč včetně DPH.

Gazelle je poháněna atmosférickým benzínovým čtyřválcem o objemu 2 700 ccm a výkonu 78 kW skrze manuálně řazenou pětistupňovou převodovku. Pro jízdu v terénu nechybí dvoustupňová přídavná převodovka a pohon všech kol.

Vozidlo je dále vybaveno uzávěrkou zadního diferenciálu, součástí výbavy je i lanový naviják o tažné síle 3,5 t a nezávislé topení.

Ve výbavě jsou dále dvě ruční svítilny a radiostanice, vozidlová radiostanice, variabilní ruční vyprošťovací nástroj, přenosné hasící přístroje, pracovní LED světlomety s magnetickým uchycením a lékárna velikosti III.

Ve vozidle bude také umístěn přístroj AED, protože je jednotka zařazena do systému First Responder.

Dopravní automobil GAZ Gazelle je historicky prvním zcela novým zásahovým hasičským vozidlem pořízeným v obci Mířkov, což je pro obec s 285 obyvateli velká událost.

JSDH Mířkov spadá do kategorie JPO III/1 a v současnosti má 13 členů.

Sdílet