Úterý 21. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Hradci Králové se nenudili

Profesionální hasiči z Hradce Králové vyjeli včera dopoledne ke dvěma dopravním nehodám. První z nich se stala před devátou hodinou ráno na silnici č. 11 u obce Roudnice.

Při srážce osobního vozidla Volkswagen Passat s nákladním vozidlem Daf byl zraněn spolujezdec z osobního vozidla. Zraněný muž byl ošetřen a převezen záchrannou službou do nemocnice. Kolemjedoucí řidiči odpojili u osobního vozidla autobaterii ještě před příjezdem jednotky. Hasiči po příjezdu na místo zabezpečili poškozenou elektroinstalaci u nákladního vozidla a místo předali Policii ČR.

K další dopravní nehodě došlo před jedenáctou hodinou na hlavní silnici č. I/35 z Hradce Králové směrem na Jičín. U odbočky na Břízu se srazila dodávka Renault s nákladním vozidlem Man s přívěsem. Hasiči po příjezdu na místo pomohli s vytažením zraněného spolujezdce z dodávky.

Řidič dodávky utrpěl také zranění a byl stejně jako spolujezdec transportován záchrannou službou do nemocnice. Řidič ani spolujezdec z nákladního vozidla nebyli zraněni. Hasiči u obou vozidel odpojili autobaterie. Místo si převzala Policie ČR k dalšímu vyšetřování příčin nehody.

V 11:14 hodin vyjeli hradečtí hasiči s technickým automobilem a dvěma cisternami k požáru dodávkového vozidla u rodinného domu v obci Bříza. Posádka technického automobilu byla na místě jako první a použila na hašení motorového prostoru ruční hasicí přístroje.

Plameny se rozšířily na dřevěná vrata domácí dílny, u které vozidlo stálo. Požár se šířil také do patra nad dílnu, kde bylo uskladněno seno. Po dojezdu dalších požárních vozidel hasiči dohasili hořící vrata a doutnající seno. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost uživatele vozidla, který se snažil rozmrazit vozidlo pomocí spirály. Hmotná škoda na vozidle a dílně byla odhadnuta na 180 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-kow-

Sdílet