Pondělí 6. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U obce Číměř zasahovaly složky IZS u dopravní nehody dvou vozidel, k události letěl vrtulník

Pět minut před 19. hodinou v úterý 5. listopadu 2019 přijali hasiči přes tísňovou linku informaci o dopravní nehodě dvou osobních aut, které se střety u obce Číměř, části obce Bílá. K nehodě, která byla ohlášena s nutností vyproštění zraněných osob, vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému.

Z hasičských jednotek to byli profesionální hasiči ze stanice Jindřichův Hradec, a to s cisternou a technickým automobilem, a dobrovolní hasiči obce Nová Bystřice. Průzkum na místě potvrdil původní ohlášení – jednalo se o střet dvou osobních aut, z nichž jedno skončilo zcela mimo komunikaci, druhé pak částečně na vozovce.

Velitel zásahu upřesnil, že se jedná o vozy továrních značek Škoda Fabia a Peugeot. Osoba z Fabie a byla vyproštěna ještě před příjezdem hasičů dalšími kolemjedoucími řidiči, jindřichohradecká jednotka pak vyprošťovala osobu z Peugeotu.

V 19:19 hodin byly obě osoby již v péči ZZS. U nehody přistál také vrtulník LZS. Zároveň s vyproštěním zasahující hasiči provedli kontrolu úniku provozních kapalin a provedli protipožární opatření.

Po 20. hodině, po ukončení záchranných prací, byla nehoda předána policistům k šetření. Osádka jindřichohradecké cisterny se vrátila zpět na základnu.

Ostatní hasiči na místě zůstali, aby po ukončení šetření policistů pomohli s odklizením vraků obou havarovaných aut a dokončili úklid vozovky, na které zůstaly části motoru, sklo a plasty. Silnici Policie ČR v místě nehody uzavřela.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet