Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Smrtelná nehoda uzavřela dálnici D1 u Bravantic, srazila se zde tři vozidla

V pondělí 18. listopadu 2019 v 11:51 byla na operační středisko HZS MSK nahlášena dopravní nehoda kamionu, nákladního automobilu a dodávky, která se stala na dálnici D1 u obce Bravantice, kde o život přišel jeden řidič.

Na místo události byly okamžitě povolány jednotky profesionálních hasičů ze stanice Bílovec a Ostrava-Přívoz s celkem dvěma zásahovými automobily.

Při příjezdu jednotek na místo nehody bylo zjištěno, že v dodávce zůstal zaklíněn řidič. Hasiči ihned zahájili vyprošťovací práce za pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Krátce po zahájení vyprošťovacích prací na místě přistál vrtulník záchranné služby Moravskoslezského kraje, jehož lékař ale konstatoval u řidiče zranění neslučitelná se životem, a proto velitel zásahu přerušil vyprošťovací práce až do doby vyšetření a zadokumentování nehody Policii ČR.

Po vyšetření dopravní nehody Policii ČR provedli hasiči vyproštění osoby z dodávky pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Jednotka ze stanice Bílovec dále asistovala u odtažení a naložení havarovaných vozidel na vozidla odtahové služby a následně uklidila a zprovoznila komunikaci, která byla po celou dobu zásahu uzavřena a byla zřízena objízdná trasa.

Lukáš Popp
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet